Met een schuifknoop of leerknoop maak je van een koord of veter gemakkelijk een ketting. Met behulp van deze handige schuifknoop maak je een ketting met een verstelbare sluiting, maar deze verstelbare knoop sluiting is ook handig om een armband te maken van een koord.

Een leerkoord of waxkoord met schuifknoop is ook ideaal als je allergisch bent voor metalen en als je graag een ketting wil dragen die geen allergische reacties geeft! Maak bijvoorbeeld een lange nonchalante ketting voor de zomer met een mooie glashanger! Een ketting van leerkoord of waxkoord heeft net weer een andere uitstraling! Er zijn verschillende koorden in diverse kleuren te koop waarmee je prachtige combinaties kan maken met onze glashangers!
Met een koordje en een leuke kleine hanger heb je ook snel en gemakkelijk een hippe kinderketting!
Je kan de ketting met schuifknoop gemakkelijk om en af doen!

Hieronder zie je stap voor stap hoe je deze verstelbare knoop maakt voor koorden

schuifknoop ketting maken van een koord
Stap 1: Neem een koord en hang er een mooie glazen hanger aan! De lengte van het koord bepaal je zelf. Het is maar net hoe lang je de ketting wil hebben! Leg de uiteinden over elkaar heen.schuifknoop leerknoop stap 2
Stap 2: Maak met het rechter uiteinde een lusje om het andere koordje en leg er een knoop in.verstelbare sluiting koord ketting

Stap 3: Trek het knoopje goed strak aan.

 

leerknoop maken leren koord
Stap 4: Doe aan de andere kant hetzelfde. Maak een lusje om het koordje

 

verstelbare sluiting maken stap 5
Stap 5: Maak een knoopje en trek dit goed aan.

 

 

ketting koord met schuifknoop stap 6
Stap 6: En klaar is je ketting! Je kan nu de knoopjes verschuiven om de juiste lengte te bepalen. Zijn de uiteindes bij de knoopjes nog wat te lang, dan kan je ze eventueel korter afknippen.

waxkoord zwart 2 mm voor zelf ketting maken zwart leren koord om zelf een ketting te maken

Voor dit voorbeeld heb ik een zwart waxkoord van 2mm. gebruikt. Maar je kan ook een leren koord of een suede veter gebruiken. Hier vind je de koorden en veters in onze webshop. 

De mooie kleurrijke ronde hanger in dit voorbeeld is een handgemaakte millefiori glashanger uit ons eigen atelier. Hieronder zie je nog meer opengewerkte glashangers die perfect zijn voor aan een ketting met een schuifknoop.

turquoise glashanger voor aan een koord met schuifknoop zwart-witte glashanger voor aan een verstelbare ketting blauwe hanger aan een ketting met schuifknoop

Succes met het maken van deze handige schuifknoop ketting!